Те също ви помагат да отслабнете и предотвратяват множество здравословни проблеми.

Те също ви помагат да отслабнете и предотвратяват множество здравословни проблеми.

3. Помислете за подобрение, а не съвършенство. „Изкопайте подхода„ всички или нищо “и се съсредоточете върху усъвършенстването, а не за съвършенство. Яденето ви не трябва да е перфектно, просто трябва да е по-добре от това, което беше “, казва Жан Ламантия, Rd.

gado-gado, индонезийска салата от темпера

4. Не забравяйте, че цветното е добро. „Добавете повече цвят към ястията си с растителни храни като зеленчуци и плодове. Опитайте се да включите порция при всяко хранене. Направете половината си зеленчуци от чинията “, казва Джанет Бранкато, MS, RDN на моята Nutopia.

5. Яжте, за да сервирате тялото си. „Опитайте всичко възможно да ядете и да правите неща, които ще служат на тялото ви, вместо да му навредят“, казва Джаки Дюран, RDN на JD Nutrition, LLC.

Cranberry Apple Hazelnut Crumble

6. Помислете какво можете да ядете, а не това, което не можете. „Направете цел тази година да се съсредоточите върху това какви храни можете да добавите, вместо това, което трябва да избягвате“, казва Breanna Woods, MS, Rdn.

Зърнената купа на Green Goddess

7. Образуват нови здравословни навици. „Формирането на нови хранителни навици не е лесно, но си заслужава. Поздравете всеки ден като нов шанс да направите по -добър избор. Доброто здраве не е всичко или нищо начинание. Някои дни, седмици и месеци са по -добри от другите, когато става въпрос за хранене и упражнения “, казва Елизабет Уорд, MS, Rd of Better е новият перфектен.

8. Съсредоточете се върху добрите неща. „Решете да се съсредоточите върху всички добри неща, които можете да добавите към живота си, вместо това, което отнемате. Вие обогатявате живота и тялото си, като добавяте повече продукти в чинията си, добавяте малко време за самообслужване, добавяйки радостно движение. Това е освобождаване и подхранване да помислите какви добри неща можете да добавите, вместо какво трябва да направите без “, казва Кит Брохиер, MS, Rd, LD на Nutricomm Inc.

Smoky Lentil Chili

9. Опаковайте чинията си с богати на хранителни вещества храни. „С настъпването на Нова година искате да се съсредоточите върху получаването на повече за вашия долар. Не само с ежедневните разходи, но и с храненето. Включването на повече хранителни храни с вашите ястия определено ще ви постави по пътя към по -добро здраве “, казва Джеймар Саниатан, RD на хранителната фитнес.

10. Прогонени отрицателни мисли на тялото. „Всеки път, когато започнете да имате отрицателна мисъл или започнете да правите отрицателен коментар за вашия външен вид или тяло, спрете! Обърнете го и поставете нещо положително за себе си в света “, казва Аманда Хибшман, Rdn.

Instant Pot Vegan Countes

11. Не стресирайте върху храненето. „Съсредоточете се върху това да се храните заедно като семейство срещу стресирането за това колко фантазия е храната! Комбинирането на някои предварително приготвени храни с домашно приготвени страни може да ви помогне да приготвяте бързо ястия в натоварените седмици “, казва Джесика Густ, MS, RDN, Pediatric и Family Dietitian в Element Nutrition Co.

12. Практикувайте внимателно хранене. „Бъдете в настоящето, избягвайте разсейването, наслаждавайте се на всяка хапка и се насладете на яденето си. Внимателното хранене може да ви помогне да слушате сигналите на тялото си, да разпознаете глад и пълнота и да ви позволи да намерите радост от храненето “, казва Рахаф Ал Бочи, RD, LD, собственик на Olive Tree Nutrition и говорител на Академията по хранене и диететика .

Нахут изсушен слънцето доматен басил хумус

13. Не гладувайте. „Поддържайте редовно хранене и закуски. Не гладувайте, за да спестите за едно голямо хранене “, казва Ейми Рийд, Rdn.

сусам Tempeh Grain Bowl

14. Приближете се до майката природа. „Храните в цялата им форма, без обработка, са полезни за вас. Но може да не осъзнаете колко отскочете до този уебсайт са добри! Пълните храни, опаковани от майката природа, правят нещо повече, отколкото просто ви карат да се чувствате страхотно. Те също така ви помагат да отслабнете и да предотвратите множество здравословни проблеми. Например, плодовете и зеленчуците съдържат супер концентрирани фитонутриенти, които осигуряват голям тласък на вашата имунна система. Когато ядете много от тях, не само отслабвате и намалявате възпалението си, но също така се борите с болести, намалявате кръвното си налягане и намалявате риска от заболявания като рак, диабет и сърдечни заболявания “, казва Джудит Шарман Draughon, MS, RDN, LD, автор на Lean Body Smart Life.

Pistachio Turmery Rice Power Bowl

15. Планирайте ястия предварително. „Направете планиране на хранене и приготвяне на хранене част от седмичната си рутина. Планирането на меню от ястия предварително и приготвянето на някои съставки, които трябва да имате под ръка, може да помогне за осигуряване на по -здравословна храна на масата. Планирането на хранене също спестява пари и намалява хранителните отпадъци “, казва Джесика Левинсън, MS, RDN, CDN, експерт по кулинарно хранене и автор на„ 52-седмичен планиращ хранене “.

16. Спестете време в кухнята. „Опитайте някои нови приспособления за кухня и уреди и започнете да ядете повече ястия у дома! Има много евтини джаджи и уреди, които са огромни времеви, които се занимават с време в кухнята, правейки ядене приготвяне много по-здравословно и по-лесно “, казва Корин Кантор, BS, DTR, CLT на Food Cop.

17. Имат план за игра. „Ако търсите начини да бъдете по -здрави и по -щастливи, пригответе питателни и вкусни ястия и се наслаждавайте на ежедневната си вечеря повече, помислете за силата на приготвяне на храна и планиране, здравословни рецепти и модификации, начални разговори за вечеря и други. Изберете няколко стратегии, които да опитате да получите повече, да имате повече и да се насладите повече през новата година! “ Казва Мелиса Джой Доббинс, RDN, блогър в Sound Bites Rd и създател на Do M.O.R.E. с вечеря- направете обикновени ритуали изключителни.

мека меласа бисквитки

18. Направете място за баланс. „Лесно е да се подчертае за всичко, което смятаме, че се борим – независимо дали това са нашите хранителни навици или умения за готвене. Защо да не го погледнете по различен начин? Вместо да се чувствате неадекватни, чувствайте се благодарни. Знайте, че сте достатъчни, както сте. Научете се да практикувате интуитивно хранене, като се доверявате на тялото си да ръководи пътя. Знайте, че всички храни имат място във вашата диета, понякога те могат да се класират по -високо по скалата на подхранване, а други пъти по скалата на удоволствието. Понякога те не могат да осигурят нито едно, и това също е добре “, казва Мария Адамс, MS, MPH, RDN на HALSA Nutrition.

19. Бъдете умни за ядене на промени. „Стъпка 1. Направете равносметка на текущите си хранителни навици и избор на храна. Бъдете честни със себе си. Стъпка 2. Поставете една или две цели, за да направите малка промяна в най -лесните елементи за промяна. Уверете се, че това е нещо, което искате да промените. Използвайте този процес, за да правите бавни и стабилни промени. Повторете отново и отново “, казва Hope Warshaw, RD, CDE.

За повече диетолози за здравословен начин на живот, вижте тези блогове:

Подхранвайте диетата си с фибри с 6 диетолози TIPSEAT за здраве, а не число: 8 диетични tipstop 9 диетични съвети за улесняване на месото

блог | Хранене, здраве, уелнес

2 мисли за „19 Здравословни резолюции от диетолози“

parinitha bhargav Казва: 17 юни 2021 г. в 11:33 ч.

Снимките на устата в тази публикация имат толкова много неща, които да ни научат. Благодаря ви за всички идеи за здравословна резолюция.

Отговор Тейлър Хансен казва: 14 януари 2021 г. в 8:46 ч.

Оценявам съветите за това, че има храни, които са пълни с хранене, за да останат по здравословен път. Резолюцията ми за Нова година е да готвя повече, за да мога да продължа на диетата си тази година. Трябва да намеря различни диети или навици, които могат да ми помогнат да бъда по -здрав.

Отговор Преглед на коментарите. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментирам

Sharon’s в мрежата на Опра: най -убедителната причина за пропускане на излитане

Шарън Палмър

Публикувано на 30 декември 2014 г.

Актуализирано на 13 октомври 2020 г.

Чудите се как да правите по -добре азиатската храна? Споделям съветите си за 500 калорично азиатско хранене на #ownshow, цифрово изключително уеб шоу на Oprah.com. В програмата ви показвам как можете да се впишете в вкусното ми шанхайско разбъркване с забранено ориз в 500 калорично хранене. Насладете се!

Изображение: Шанхай разбърква пържене с забранен ориз от захранване на растения за живот

блог | Готвене Преглед Имейл адресът няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

Растителен чат: Josh Balk Aruula Salad Pizza

Post Navigation

Растителен чат: Josh Balkaruulula Salad Pizza

Чудите се как да правите по -добре азиатската храна? Споделям съветите си за 500 калорично азиатско хранене на #ownshow, цифрово изключително уеб шоу на Oprah.com. В програмата ви показвам как можете да се впишете в вкусното ми шанхайско разбъркване с забранено ориз в 500 калорично хранене. Насладете се!

Изображение: Шанхай разбърква пържене с забранен ориз от захранване на растения за живот

блог | Готвене Преглед Имейл адресът няма да бъде публикуван. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментар

6 храни за здравето на червата

Шарън Палмър

Публикувано на 23 септември 2021 г.

Насърчаване на доброто здраве на червата и екосистема от приятелски бактерии може да подобри здравето ви по много начини. Затова запасете диетата си (и хладилник) с удобни за червата храни днес.

Постоянно ядете и пиете, защото това служи като гориво за оцеляване. Но вашата диета може да бъде много въздействащ инструмент, който да ви помогне да предотвратите определени заболявания. Ето един кратък и прост списък от 6 евтини, растителни храни, които да ви помогнат да поддържате здравословно черво, което може да ви помогне да абсорбирате хранителни вещества, за да поддържате тялото си да работи правилно, както и да подобрите имунната функция и здравето на мозъка.

6 храни за здравето на червата

нар салата от авокадо киноа

1. Цели зърна. Терминът „цял“ се отнася до всички анатомични компоненти на зърното, ендосперма, зародиша и трици, непокътнати. „Whole“ е ключова дума, която е от решаващо значение при сравняване на хляб и хранителни продукти. Например хлябът „пълнозърнест пшеничен“ и хлябът от пшеница са хранително различни; Пшеничният хляб вероятно се основава на рафинирана пшеница, вместо на пълнозърнеста пшеница. Най -често срещаните пълнозърнести храни са пшеница, ечемик, кафяв ориз, овес, ръж и царевица – но има цял свят от пълнозърнести храни, включително амарант, киноа, теф, сорго, елда и просо. Целите зърна съдържат неправомерни влакна, наречени арабиноксилани. След това тези влакна се ферментират в къси верижни мастни киселини (SCFA), които са полезни за вашето здраве. Известно е, че един SCFA, наречен бутират, помага за целостта на епителния слой на червата и за намаляване на стомашно -чревната пропускливост. Освен това, възпалението може да бъде намалено и ситостта се увеличава при консумация на пълнозърнести храни спрямо рафинирани зърна.

югозападните пълнени чушки

2. Черен боб. Черният боб е богат на разтворимите фибри, пектин. Разтворимите фибри забавят изпразването на стомаха, което помага при ситостта да ви кара да се чувствате по -пълни по -дълго. Черният боб също е страхотен източник на протеини. Всъщност всички боб, като боб Lima, Garbanzos и бъбреци, са чудесен източник на разтворими фибри и икономична алтернатива на животински източници на протеин. Опитайте да готвите боб от нулата и забележете разликата между консерви и домашно приготвени. Ленено семе. Въпреки че са с малки размери, ленените семена са пълни с протеини, фибри и омега-3 мастни киселини. Ленените семена могат да помогнат за регулиране на движенията на червата, тъй като съдържат както разтворими, така и неразтворими фибри. Разтворимите фибри се ферментират от бактериите на червата, докато неразтворимите влакна помагат при натрупване на изпражнения, за да се предотврати запек и поддържане на контрола на глюкозата. За да направите хранителните вещества по -бионалични в ленени семена, най -добре е да консумирате смлени ленени семена спрямо цяло. Цели ленени семена могат да се смилат у дома с помощта на мелница за кафе или могат да бъдат закупени вече смляни. За по-добър срок на годност в хладилника могат да се съхраняват смляни ленени семена. Ленените семена могат да бъдат чудесна алтернатива за яйцата в печива и да се използват за сгъстяване на смутита.

броколи Au Gratin

4. Броколи. Броколите е чудесен източник на хранителни фибри, който насърчава растежа на добрите бактерии в червата. Този зеленчук е с високо съдържание на глюкозинолати и изотиоцианати, които увеличават антиоксидантния статус, за да помогнат за предпазване от химически индуцирани ракови заболявания. За по-добро усвояване на мастните разтворими витамини, като A, D, E и K, открити в зелени зеленчуци, най-добре е да ги консумирате с мазнини. Опитайте да сдвоите зелените си зеленчуци със здравословни мазнини, като зехтин, авокадо, тахини или ядки и семена.

Магически палачинки с бананови ядки

5. Банани. Бананите са пребиотична храна, която помага за стабилизиране на червата бактерии и се бори с възпалението. Можете да оглавите растителна кисело мляко (пълна с пробиотици) с банан. Бананите са цяла храна, естествено лесни за приемане на движение или добавени към многобройни рецепти, като печива като естествен подсладител, смутита или вашата овесена каша сутрин.

тайландски Tempeh Noodle Skillet

6 . Темпех. Темпе е традиционна ферментирала соя храна. Подобно на тофу, той е обикновен на вкус и може да бъде подправен, за да отговаря на всяко ястие като вкусна алтернатива на месото. Процесът на ферментация прави някои хранителни вещества по -бионалични и предлага източник на живи бактерии, известни още като пробиотици. Пробиотиците увеличават количеството на добрите бактерии в червата и могат да помогнат за контролирането на лошите бактерии, за да се борят срещу възпалението и да подобрят имунната ви система.

За други блогове за поддържане на здравословно черво, вижте следното:

Научаване на всичко за пробиотици тези храни за здравето на червата Проверка: Нахранете микробиотата си на червата за добро здраве

Написано от Rhesa Lacanienta с Шарън Палмър, MSFS, RDN на 22 юли 2019 г. < /P> Блог | Хранене, здраве, уелнес

2 мисли за „6 храни за здраве на червата“

HGF казва: 28 февруари, 2020 г. в 4:00 ч.

hola! От известно време чета вашия уебсайт и най -накрая получих смелостта да продължа напред и да ви извикам от Lubbock TX! Просто исках да кажа, продължавайте фантастичната работа!

Отговор Шарън Палмър казва: 1 март , 2020 г. в 23:54

Благодаря ви много !!

Отговор Преглед на коментарите. Необходимите полета са маркирани *

Запазете моето име, имейл и уебсайт в този браузър за следващия път, когато коментирам

Топ 5 начина за използване на круши Лесна растителна супа от лик

след навигация

Топ 5 начина за използване на Pearseasy Curried Leek Vegeretal Soup

насърчаване на доброто здраве на червата и екосистема от приятелски бактерии може да подобри здравето ви по много начини. Затова запасете диетата си (и хладилник) с удобни за червата храни днес.

Постоянно ядете и пиете, защото това служи като гориво за оцеляване. Но вашата диета може да бъде много въздействащ инструмент, който да ви помогне да предотвратите определени заболявания. Ето един кратък и прост списък от 6 евтини, растителни храни, които да ви помогнат да поддържате здравословно черво, което може да ви помогне да абсорбирате хранителни вещества, за да поддържате тялото си да работи правилно, както и да подобрите имунната функция и здравето на мозъка.

6 храни за здравето на червата

нар салата от авокадо киноа

1. Цели зърна. Терминът „цял“ се отнася до всички анатомични компоненти на зърното, ендосперма, зародиша и трици, непокътнати. „Whole“ е ключова дума, която е от решаващо значение при сравняване на хляб и хранителни продукти. Например хлябът „пълнозърнест пшеничен“ и хлябът от пшеница са хранително различни; Пшеничният хляб вероятно се основава на рафинирана пшеница, вместо на пълнозърнеста пшеница. Най -често срещаните пълнозърнести храни са пшеница, ечемик, кафяв ориз, овес, ръж и царевица – но има цял свят от пълнозърнести храни, включително амарант, киноа, теф, сорго, елда и просо.

Contents